Her şey bir domates çekirdeğiyle başladı...
Türk tarım endüstrisinin lider ve çağdaş gruplarından biri olan Demko Demirci  Konservecilik A.Ş. 1969 yılında domates salçası üretimiyle faaliyetlerine başladı. Ürünlerini Demko markasıyla, ağırlığı ihracata yönelik olmak üzere pazara sundu. Ardından yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda büyüyerek piyasada kendini kabul ettirdi. 1980'lerde yeni yatırımlar birbirini izledi. Ürün gamı çeşitlendi, kapasite arttırıldı ve modernizasyon  gerçekleştirildi. 1990'larda ise kalite geliştirmeye yönelik yatırımlar, insan kaynakları ve organizasyon konularında ilerlemeler kaydedildi.

Demko Demirci Konservecilik A.Ş. tarafından Biga 'da kurulan Gümüşçay fabrikası  zamanın kalitesini ve teknolojisini yakaladı. Ayrıca yenileme ve modern teçhizatlara yapılan sürekli yatırımlarla teknolojik olarak çağını yakalamayı başardı. 1994 yılında sebze-meyve işletme sektöründeki ISO 9002 kalite belgeli ilk kuruluş olma ünvanını elde eden Demko Demirci Konservecilik A.Ş., gelişimini sürdürerek bugünlere ulaştı. Avrupa'nın birçok sayılı firması tarafından güvenilir bir tedarikçi olduğu, çeşitli kalite kontrol ziyaretlerinde onaylandı. Kaliteyle olan işbirliği de kendini geliştirmesini sağladı. Ve şu an Türkiye'nin en büyük tesislerinden birinde, ülkenin en büyük evaporatörlerinden (buharlaştırıcı) birine sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Çoğu endüstriyel domates mamüllerinden oluşan ürün gamımız, doğranmış domates konservesinden soyulmuş domatese, soyulmuş-doğranmış domatesten pizza sosuna, rendelenmiş domatesten domates suyuna, muhtelif soslar ve hatta ketçap/mayonez/hardal'a kadar uzanıyor.

Ürünlerimizi kavanoz, plastik ve teneke gibi çeşitli ambalajlarda 1/2 kg. ,1/1 kg. , A-10, 5/1 kg. ve 10/1 kg. olarak sunuyoruz. Alternatif olarak da 3 aseptik  hattımızda 1.000 m3'lük kasalar içinde aseptik torba, 200 kg.'lık çelik fıçılar içinde aseptik torba veya 20kg.'lık karton koliler içinde aseptik torba gibi ebatlarımızda mevcut.