Her şey bir domates çekirdeğiyle başladı...
Türk tarım endüstrisinin lider ve çağdaş gruplarından biri olan Demko Demirci Konservecilik A.Ş. 1969 yılında domates salçası üretimiyle faaliyetlerine başladı. Ürünlerini Demko
markasıyla, ağırlığı ihracata yönelik olmak üzere pazara sundu.
Ardından yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda büyüyerek piyasada kendini kabul
ettirdi. 1980'lerde yeni yatırımlar birbirini izledi. Ürün gamı
çeşitlendi, kapasite arttırıldı ve modernizasyon gerçekleştirildi.
1990'larda ise kalite geliştirmeye yönelik yatırımlar, insan kaynakları
ve organizasyon konularında ilerlemeler kaydedildi.
Demko Demirci Konservecilik A.Ş. tarafından Biga 'da
kurulan Gümüşçay fabrikası zamanın kalitesini ve teknolojisini
yakaladı. Ayrıca yenileme ve modern teçhizatlara yapılan sürekli
yatırımlarla teknolojik olarak çağını yakalamayı başardı. 1994 yılında
sebze-meyve işletme sektöründeki ISO 9002 kalite belgeli ilk kuruluş
olma ünvanını elde eden Demko Demirci Konservecilik
A.Ş., gelişimini sürdürerek bugünlere ulaştı. Avrupa'nın birçok sayılı
firması tarafından güvenilir bir tedarikçi olduğu, çeşitli kalite
kontrol ziyaretlerinde onaylandı. Kaliteyle olan işbirliği de kendini
geliştirmesini sağladı. Ve şu an Türkiye'nin en büyük tesislerinden
birinde, ülkenin en büyük evaporatörlerinden (buharlaştırıcı) birine
sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.
Çoğu endüstriyel domates mamüllerinden oluşan ürün gamımız, doğranmış
domates konservesinden soyulmuş domatese, soyulmuş-doğranmış domatesten
pizza sosuna, rendelenmiş domatesten domates suyuna, muhtelif soslar ve
hatta ketçap/mayonez/hardal'a kadar uzanıyor.
Ürünlerimizi kavanoz, plastik ve teneke gibi çeşitli ambalajlarda 1/2
kg. ,1/1 kg. , A-10, 5/1 kg. ve 10/1 kg. olarak sunuyoruz. Alternatif
olarak da 3 aseptik hattımızda 1.000 m3'lük kasalar içinde aseptik
torba, 200 kg.'lık çelik fıçılar içinde aseptik torba veya 20kg.'lık
karton koliler içinde aseptik torba gibi ebatlarımızda mevcut.